AWB introduceert Het Hybride Wonen
 
Met de perfecte balans tussen gas & elektra bespaar je het meest.

Met het Hybride Wonen biedt AWB u de optimale balans tussen gas & elektra. Daarmee kan er aanzienlijk op energielasten bespaard worden. De GeniaHybrid is een totaalsysteem welke bestaat uit een lucht/water warmtepomp en een HR-ketel. Het hele systeem wordt centraal aangestuurd door de unieke Dynamische Systeem Intelligentie (DSI). Met de optimale balans tussen warmtepomp en ketel kan het voordeel oplopen tot maar liefst 35% besparing op primaire energie en CO2-emissie! Voor woningbouwverenigingen levert dit een bijdrage op in de energielabelverbetering.

Voordelen

• Dé duurzame oplossing in bestaande bouw
• Labelverbetering; bespaar tot 35% op primaire energie en CO2
• DSI (Dynamische Systeem Intelligentie) voor een perfecte balans tussen gas en  elektra
• Eén professionele partner voor tevens Technisch Project Advies & Services
• Totaal comfortsysteem; CV, tapwater en koeling

De hybride techniek

De GeniaHybrid combineert twee technieken; de conventionele HR-ketel en de lucht/water warmtepomp. De HR-ketel bereidt het tapwater en de ruimteverwarming wordt met name gerealiseerd door de duurzame lucht/water warmtepomp. De ventilator in de warmtepomp zuigt buitenlucht aan. Hieruit haalt de warmtepomp energie in de vorm van warmte. Deze warmte wordt middels een compressor naar een hoger energieniveau gebracht. En draagt dit via een platenwisselaar over aan het CV-systeem. Een extra hydraulische unit maakt de verbinding tussen de warmtepomp en het CV-systeem. De Dynamische Systeem Intelligentie berekent en stuurt het totale systeem op wat het meest energie- en kostenefficiënt is, ‘gas’ via de HR-ketel of ‘lucht’ (en electra) via de warmtepomp.

De Dynamische Systeem Intelligentie (DSI)

De DSI maakt continue een efficiëntie berekening op basis van COP en de ingegeven energieprijzen. Elke 10 minuten kan er geschakeld worden tussen beide systemen. Voor de gemiddelde “zachte” temperaturen wordt de warmtebehoefte volledig verzorgd door de warmtepomp. Voor de lage temperaturen schakelt het systeem tussen de ketel en de warmtepomp op basis van de DSI. Wanneer de opbrengst van de warmtepomp niet toereikend is, door extreem lage buitentemperaturen, komt ook de ketel in bedrijf.


Met het Hybride Wonen biedt AWB u de optimale balans tussen gas & elektra. Daarmee kan er aanzienlijk op energielasten bespaard worden en profiteert de eindgebruiker van totaalcomfort in de woning.
©  Van Mourik installatie techniek